Advies Raad voor Cultuur positief voor SICA, Trans Artists en MEDIA Desk NL

Advies Raad voor Cultuur positief voor SICA, Trans Artists en MEDIA Desk NL

De Raad voor Cultuur adviseert positief over het Dutch Centre for International Cultural Cooperation, de nieuwe bovensectorale instelling ter ondersteuning en uitvoering van het internationaal cultuurbeleid.   

De Raad voor Cultuur heeft vandaag haar advies ‘Slagen in Cultuur, het vervolg, culturele basisinfrastructuur 2013 – 2016’ gepubliceerd. Hierin adviseert de raad onder meer over het Dutch Centre for International Cultural Cooperation. De instelling is een fusie van SICA, Trans Artists en MEDIA Desk Nederland. De nieuwe organisatie is verheugd met het advies van de raad en ziet een definitief besluit over de aanvraag op Prinsjesdag met vertrouwen tegemoet.

De nieuwe instelling is hét instituut waarin vele aspecten van internationale culturele samenwerking samenkomen, het versterkt en stimuleert internationale activiteiten op het gebied van Cultuur, Media, Mobiliteit en Erfgoed en verrijkt daarmee de Nederlandse internationale samenwerking. Uit het plan komt volgens de raad een duidelijke synergie en de kracht van de nieuwe instelling naar voren.

Met het positieve advies van de raad gaat de fusie een volgende fase in. Met ingang van 1 januari 2013 gaat de fusie officieel van kracht.

Did you find this information useful?
0