Altijd, overal en van iedereen

Altijd, overal en van iedereen

De website Zet Kunst & Cultuur op de kaart laat zien dat kunst en cultuur geen elitaire grachtengordel hobbies zijn, maar heel Nederland inspireren en verrijken. Iedereen kan een foto of filmpje van zijn of haar favoriete cultuurmoment op de website en daarmee letterlijk op de kaart zetten.

De reikwijdte van kunst
De publiciteitscampagne en bijbehorende website zijn eind mei gelanceerd. Ad ’s-Gravesande, woordvoerder namens de samenwerkende organisaties: “Met deze campagne willen we laten zien dat het een vergissing is te denken dat alleen de elite wordt getroffen als er bespaard wordt op het kunst- en cultuurbudget. De reikwijdte van de culturele sector wordt door de politiek structureel onderschat. Daarom zetten wij samen met heel Nederland kunst en cultuur letterlijk op de kaart. We maken al die verschillende facetten zichtbaar.”

Breed initiatief
Zet Kunst & Cultuur op de kaart is een initiatief van een brede coalitie van culturele instituten en koepelorganisaties. Een speciaal campagneteam brengt  zetcultuuropdekaart.nl bij de bezoekers van de zomerfestivals onder de aandacht.

 

Did you find this information useful?