BesteBuren eerste deadline projecten 1 oktober 2014

Image
Afbeelding

BesteBuren eerste deadline projecten 1 oktober 2014

Nederland en Vlaanderen vormen samen de meest culturele hub van Europa. In 2015 vieren we de samenwerking als BesteBuren.

BesteBuren gaat over cultuur in brede zin – zowel cutting edge, klassiek als sociaal-artistieke kunstvormen kunnen aan bod komen. We zetten twintig jaar culturele samenwerking in de schijnwerpers via kleine en grote activiteiten, variërend van gezamenlijk georganiseerde parades en buurtactiviteiten tot samenwerking tussen kunstbeurzen als Art Rotterdam en Art Brussel en tussen de omroepen en de pers.

Deze viering van Vlaams-Nederlandse creativiteit wordt ondersteund door een communicatiecampagne, website, culturele agenda en betrokkenheid van de pers.

Jan Zoet, directeur van de Theaterschool (AHK) in Amsterdam, en onderdeel van de BesteBuren programmaraad, zegt: “Ik vind het van groot belang dat zo’n vanzelfsprekendheid als Nederlands Vlaamse samenwerking onder de aandacht wordt gebracht. Door alle waarde en rijkdom die er al aan cultuur wordt uitgewisseld en door Nederlanders en Vlamingen samen wordt gemaakt, vergeet je soms wat een goede buur we aan elkaar hebben. En een goede buur is soms beter dan een verre vriend.”

Doe mee!
Iedereen die in 2015 een culturele activiteit organiseert waarin Vlamingen en Nederlanders samenwerken, kan onderdeel zijn van het BesteBuren jaar!

De Vlaamse en de Nederlandse overheid hebben een matchingfonds gecreëerd om culturele initiatieven te ondersteunen. De eerste deadline voor het aanmelden van projecten is 1 oktober aanstaande.

Wilt u deelnemen en zoekt u nog een samenwerkingspartner in Nederland of Vlaanderen? deBuren en DutchCulture kunnen u helpen. Word lid van de BesteBuren-groep op facebook en ontdek wie allemaal zin heeft in het jaar.

Voor alle informatie over deelname en het matchingfonds klik hier.

Did you find this information useful?
0