Bijdrage GCE Matchingsfonds voor Fortenproject

Bijdrage GCE Matchingsfonds voor Fortenproject

Het Fortenproject van de New Holland Foundation krijgt een bijdrage uit het Matchingsfonds voor het Gedeeld Cultureel Erfgoed. Dit project bestaat uit een inventarisatie van en onderzoek naar Hollandse vestingswerken in Brazilië en Noord-Amerika die zijn gebouwd tussen de zestiende en achttiende eeuw.

New Holland Foundation werkt in dit project samen met diverse lokale partners, waaronder het New Netherlands Institute in de Verenigde Staten en de Federale Universiteit van Pernambuco in Brazilië. Meer informatie over dit project op culturalheritageconnections.org

Matchingsfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed
Eén van de nieuwe taken van DutchCulture is het beheer van het Matchingsfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed. Doel van het fonds is de zichtbaarheid en samenhang van activiteiten op het gebied van het gedeeld cultureel erfgoed te ondersteunen en te stimuleren. De GCE programmaraad adviseert over de verdeling van de matchingsgelden.

De volgende bijeenkomst van de GCE programmaraad is in april 2014. Deadline voor aanvragen bij het Matchingsfonds is 24 maart 2014. Kijk voor meer informatie op de pagina over het Matchingsfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed.

Did you find this information useful?
0