Bussemaker en Timmermans openen DutchCulture

Bussemaker en Timmermans openen DutchCulture

Op maandag 16 september openen minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken het nieuwe kantoor van DutchCulture centre for international cooperation aan de Herengracht 474 te Amsterdam.

Aansluitend geven de beide verantwoordelijke ministers van het internationaal cultuurbeleid een dubbelinterview tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Bazel. Dit optreden onderstreept de gezamenlijke ambitie om internationale culturele samenwerking richting en vorm te geven.

Onderdeel van het programma op 16 september zijn presentaties en reacties op het interview door ‘Dutch frequent cultural travellers’, waaronder Toneelgroep Amsterdam, Bastiaan Schravendeel, De Stilte, Gijs Bakker, Abdelkader Benali, United Drums en MVRDV.

Kunst Kantoor – expositieruimte Herengracht 474
Het kantoor van DutchCulture bevindt zich in een bijzonder monumentaal pand op de Herengracht 474, dat door het Prins Bernhard Cultuurfonds tegen zeer gunstige voorwaarden is aangeboden.

Op initiatief van DutchCulture en Manifesta - de huurders van het pand - wordt een reeks site specific exposities ingericht door in Amsterdam gevestigde en internationaal opererende galeries. De eerste tentoonstelling Rooms with a view opent ook op 16 september en is samengesteld door Pietje Tegenbosch en Martin van Vreden van Tegenboschvanvreden.

Did you find this information useful?
0