Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland geeft opdracht terug

Image
Afbeelding
Caption
Het secretariaat van de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland in de Leopoldstraat in Brussel.
Authors
CVN

Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland geeft opdracht terug

De leden van de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland (CVN) hebben het mandaat teruggegeven aan de Vlaamse en Nederlandse opdrachtgevende ministers

De Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland, bestaande uit vijf Nederlanders en vijf Vlamingen, ziet toe op de uitvoering van het in 1995 gesloten culturele verdrag tussen Nederland en Vlaanderen en richt zich op versteviging van de samenwerking op de terreinen cultuur, onderwijs, welzijn en wetenschap. Als enige Vlaams – Nederlands beleidsadviesorgaan heeft zij de afgelopen jaren gevraagd en ongevraagd advies uitgebracht over de vier verdragsthema ‘s.

In een interview met de Volkskrant licht demissionair voorzitter Onno Hoes toe wat de redenen zijn voor het neerleggen van de taken: 'We krijgen steeds minder opdrachten, de samenwerking met de beide overheden verloopt steeds stroever en de financiële ondersteuning komt steeds later'.

Volgens het Vlaamse dagblad De Standaard blijft het verdrag, waaronder ook het Vlaamse Cultureel Centrum de Brakke Grond in Amsterdam en het Vlaams-Nederlandse huis deBuren in Brussel vallen, voorlopig wel behouden.  

 

Did you find this information useful?
0