Creative Europe MEDIA @ San Sebastian 2020

Creative Europe MEDIA @ San Sebastian 2020

European Film Forum, MEDIA-gesteunde films en meer
MEDIA

Creative Europe MEDIA organiseert tijdens de 68e editie van het Filmfestival van San Sebastián verschillende online events om de dialoog met professionals en belanghebbenden in de audiovisuele sector levend te houden. Hieronder meer informatie, of bekijk hier de brochure.

Het festival vertoont daarnaast 8 MEDIA-gesteunde films:
Druk van Thomas Vinterberg (DK, SE, NL)
Supernova van Harry Macqueen (UK)
Casa de Antiguidades van João Paulo Miranda Maria (BR, FR)
Las niñas​​​​​​​ van Pilar Palomero (ES)
Ete 85 van François Ozon (FR)
Falling van Viggo Mortensen
Terra Willy: Planete Inconnue van Eric Tosti (FR)
Manou the Swift van Andrea Block en Christian Haas (DE)

22 september (15.00 - 16.45 uur):
European Film Forum Beyond COVID-19: Revitalising the European Audiovisual Industry
Uitdagingen en kansen waarmee de Europese audiovisuele industrie als gevolg van COVID-19 wordt geconfronteerd. Tijdens de conferentie worden de gevolgen geanalyseerd voor de Europese audiovisuele sector, die als gevolg van de digitalisering al een proces van verandering in bedrijfsmodellen en -structuur heeft doorgemaakt.

Klik hier voor de livestream

24 september (18.00 - 19.00 uur):
Masterclass met Ted Hope

Weinig mensen kennen het huidige filmlandschap zo goed als Ted Hope. Na 12 Oscars te hebben gewonnen, heeft pionier Hope de belangrijkste transformaties die de filmindustrie in de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, meegemaakt. Zijn masterclass in San Sebastian valt samen met zijn terugkeer als onafhankelijk producent en de uitgave van een herziene en uitgebreide editie van zijn boek Hope for Film, met twee nieuwe hoofdstukken over zijn ervaringen in de wereld van VoD-platforms en de dilemma's en successen waarmee hij geconfronteerd werd in dit nieuwe veld dat de hedendaagse filmindustrie zo heeft veranderd.

Tijdens de masterclass zal Hope het hebben over zijn visie op onafhankelijke filmproductie en de hedendaagse filmkunst. Zijn kennis en ervaring als producent, en meer recentelijk als hoofd van de filmafdeling van Amazon Studios, zal zowel interessant als inspirerend zijn voor filmmakers en filmprofessionals.

Klik hier voor de livestream

25 september (10.00 - 12.15 uur)
Zinemaldia & Technologie

Zinemaldia & Technology omvat een masterclass en een presentatie van de projecten die zijn geselecteerd voor de Zinemaldia Startup Challenge, de wedstrijd voor ondernemers en Europese start ups die projecten starten op basis van digitale technologieën in de audiovisuele sector. Vijf finalisten zullen hun voorstellen online verdedigen en een jury bepaalt de winnaar van de Zinemaldia Startup Challenge Award.

Klik hier voor de livestream

21 september (17.00 - 18.00 uur)
Building audiences beyond Europe

Tijdens dit evenement, dat wordt georganiseerd door de MEDIA-desken uit Denemarken, Bari (Italië), Portugal en Baskenland, wordt nagegaan hoe filmdistributeurs, filmfestivals, bioscopen en distributieplatforms worden geconfronteerd met de COVID 19-crisis en hoe zij erin slagen hun publiek te behouden en te vergroten.

De rondetafelgesprekken worden gemodereerd door Alex Navarro (Creative Europe Desk Cataluña), met aan tafel:

Mette Hofmann Meyer van de Why Foundation, een non-profit organisatie die documentaires en multimedia-inhoud over mensenrechten, democratie, rechtvaardigheid en gelijkheid produceert en verspreidt.
Inti Cordera, directeur van DocsMx, een documentairefilmfestival & -platform uit Mexico, dat dient als communicatiemiddel voor culturele bijeenkomsten.
Miguel Ribeiro, een van de regisseurs van Doclisboa, een filmfestival dat naast het gedurfde programma een brug slaat voor de distributie van documentaires in lokale bioscopen en op VoD-platforms.
Diana Tabakov van The Doc Alliance Films, het resultaat van een creatief partnerschap van 7 grote Europese documentairefilmfestivals: CPH:DOX, Doclisboa, Millennium Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava IDFF en Visions du Réel.

Informatie over deelname volgt later. Houd deze pagina in de gaten.

22 september (12.00 - 13.15 uur)
30 tips van MEDIA-desken

In 2021 bestaat Creative Europe MEDIA 30 jaar. De professionele kennis die in de loop der jaren is opgebouwd willen de MEDIA-desken graag delen. Daarom organiseren de desken uit Spanje, Catalonië, Andalusië en Baskenland tijdens het festival een conferentie voor nieuwkomers en professionals die van plan zijn hun projecten een internationale impuls te geven.

Klik hier voor de livestream

 

 

Did you find this information useful?