4 May 2017

Creative Europe projecten gehonoreerd

ECF, Roots & Routes, Paradiso, Wintertuin en Europa Nostra gehonoreerd als projectleiders

Josephine Stamer, deelnemer aan het interdisciplinaire netwerk Roots & Routes voor jonge artiesten.

Kleinschalige samenwerkingsprojecten
Binnen de Creative Europe oproep kleinschalige samenwerkingsprojecten (deadline 23 november 2016) vallen een aantal Nederlandse organisaties in de prijzen:
De ECF Europese Culturele Stichting (ECF) is projecteider van het project ‘Culture for Solidarity’. Samen met een Spaanse en Poolse organisatie ontvangt de organisatie 200.000 euro.
Roots & Routes is projectleider voor  het project: ‘Mind Your Step: Connecting Urban dance and Theatres’. Zij ontvangen 196.253 euro, samen met partners uit België, Frankrijk, Duitsland en de Nederlandse organisatie Maas theater en dans.

Daarnaast participeren de volgende Nederlandse organisaties binnen de andere 64 gehonoreerde samenwerkingsprojecten: STRP, Technische Universiteit Eindhoven,  Cinekid , dyne.org, Nederlandse Dansdagen, Fries Productiehuis Popcultuur, Businessdevelopment Friesland, Grand Futura, Stichting voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, ICK Amsterdam, Maas theater en dans, Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool der kunsten Den Haag.

Voor de kleinschalige samenwerkingsprojecten ontving de Europese Commissie in totaal 430 aanvragen, waarvan 66 projecten  zijn gehonoreerd (slagingspercentage15,35%).

Grootschalige samenwerkingsprojecten
Binnen de oproep grootschalige samenwerkingsprojecten (deadline 23 november 2016) ontvangt Paradiso als projectleider twee miljoen euro voor het project 'Re-Imagine Europe'. De Nederlandse organisatie Sonic Acts participeert als partner in het project, samen met een Noorse, Duitse, Oostenrijkse, Franse, Britse en Hongaarse organisatie. 'Re-Imagine Europe' is een vierjarig project dat reageert op urgente Europese sociale en politieke vraagstukken.
Wintertuin ontvangt als projectleider 557.098 euro voor het project ‘Connecting Emerging Literary Artists’, samen met een Italiaanse, Spaanse, Portugese, Roemeense en Belgische partner. Het project is een innovatief, tweejarig Europees talentontwikkelingstraject voor opkomende schrijvers, vertalers en literair programmamakers. Het schrijfproject zal in september van start gaan met een introductieweek in Brussel.

De volgende Nederlandse organisaties participeren binnen de overige twaalf gehonoreerde grootschalige samenwerkingsprojecten:
De Nationale Opera & Ballet, Stichting Keunstwurk en Opera Rotterdam.

In de categorie grootschalige projecten zijn 118 projecten ingediend waarvan 15 projecten een bijdrage ontvangen uit Creative Europe (slagingspercentage 12,71%).

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten van de oproep voor samenwerkingsprojecten.

Europese netwerken
Binnen de oproep Europese netwerken is Europa Nostra gehonoreerd voor het project ‘Sharing Heritage, Sharing Values’ met een bedrag van 250.000 euro.
In totaal zijn 66 aanvragen in Brussel ingediend en werden 28 netwerken gehonoreerd binnen de oproep (deadline 25 november 2016).

Klik hier voor een overzicht van de resultaten van de oproep voor Europese Netwerken.