Cruciale Creative Europe meeting in Brussel

Cruciale Creative Europe meeting in Brussel

Op 10 mei doen de Europese ministers van Cultuur in Brussel een poging om de voorlopige tekst vast te stellen van het nieuwe Creative Europe programma (2014-2020). Demissionair staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft toegezegd zich daar flexibel op te stellen ten opzichte van de verhoging van het voorgestelde budget van 37% en de financiële garantiefaciliteit.

Steun vanuit de Tweede Kamer
Ter voorbereiding op de bijeenkomst in Brussel vond op 26 april jl. een Algemeen Overleg plaats in de Tweede Kamer over het voorstel van de Europese Commissie voor het Creative Europe programma. Het algemene standpunt van het Nederlands kabinet was om niet akkoord te gaan met de verhoging van het budget voor Creative Europe van 37%.

Tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer hebben Groen Links en D66 een motie ingediend die de regering verzoekt de totstandkoming van de financiële garantiefaciliteit niet te dwarsbomen. Deze motie is aangenomen. Een motie van Groen Links en D66 om wel akkoord te gaan met een verhoging van het budget voor Creative Europe is aangehouden

Op 22 november komen de Europese ministers voor cultuur weer bijeen in Brussel. Dan nemen ze een definitief besluit over de inhoud en het budget van Creative Europe.

Meer informatie over Creative Europe

 

Did you find this information useful?
0