deBuren in Brussel zoekt een nieuwe directeur

Image
Afbeelding

deBuren in Brussel zoekt een nieuwe directeur

Vlaams-Nederlands Huis deBuren is de werving gestart voor een nieuwe directeur per 1 september 2015.

Eind augustus 2015 verlaat de huidige directeur Dorian van der Brempt de organisatie. Op de website van deBuren nodigt hij kandidaten persoonlijk uit om te solliciteren: "Graag maak ik plaats voor mijn m/v opvolger. De volgende generatie zal zonder twijfel slimmer, sterker en beter worden dan de vorige."

De nieuwe directeur krijgt de leiding over tien medewerkers, weet Nederlands-Vlaamse accenten in een Europese context te leggen en wordt eindverantwoordelijk voor een programma lezingen, debatten en presentaties over cultuur, kunsten, politiek en media. Geïnteresseerden kunnen tot 28 november reageren.

In 2004 richtten de Vlaamse en Nederlandse regeringen samen het Vlaams-Nederlands Huis deBuren op als culturele organisatie en als een ruimte voor debat en reflectie. deBuren biedt vanuit het centrum van Brussel een forum voor kunst, cultuur, samenleving en politiek van de Lage Landen én Europa.

2015 wordt het jaar van BesteBuren, de viering van Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking. deBuren en DutchCulture zijn de ceremoniemeesters van het jaar en beheren ook het matchingfonds.

Verder lezen
Functieprofiel nieuwe directeur deBuren
BesteBuren en de culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland




.
 

Did you find this information useful?
0