Dutch design in Chinese spotlights

Dutch design in Chinese spotlights

Op zaterdag 29 september opent Renilde Steeghs, de ambassadeur internationale culturele samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, samen met mevrouw Luan Qian van OCT de expositie Basic Instincts; Nederlandse mode in context  in de OCT Art & Design Gallery (Hua Gallery) in Shenzhen.

De expositie Basic Instincts; Nederlandse mode in context  in de OCT Art & Design Gallery (Hua Gallery) in Shenzhen is een gezamenlijke presentatie van Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en de Chinese projectontwikkelaar Overseas China Town (OCT). Het project kwam in samenwerking met SICA tot stand.

Beijng en Shanghai
De expositie is onderdeel van een reeks activiteiten rond 1 oktober, een nationale feestdag in China. Op 27 september zal Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in Beijing de tentoonstelling Dutch Design On the Move openen. Het is één van de vele Nederlandse evenementen die het Dutch Design Fashion and Architecture programma organiseert tijdens de Beijing Design Week die van 28 september tot en met 6 oktober plaatsvindt.

In Shanghai is er extra aandacht voor Nederlandse beeldende kunst. Tijdens de expositie Congratulations from the World - the Exhibition for the World Art Treasures in het Chinese Art Museum vertegenwoordigt het Rijksmuseum Nederland met werken van Vermeer en Rembrandt. Eerder in september opende de burgemeester van Rotterdam, dhr. Ahmed Aboutaleb, de expositie Routes 1600 van het China Maritime Museum en het Maritiem Museum Rotterdam in Shanghai.

Duurzame Nederlands-Chinese culturele uitwisseling
De Chinese afzetmarkt voor Nederlandse kunst is de laatste jaren enorm gegroeid en de toename van Chinese interesse leidt tot een aantal bijzondere exposities. Na gastland te zijn geweest tijdens de International Beijing Book Fair in 2011 staat Nederland nu tijdens de Beijing International Design Week in de spotlights.

 

 

Did you find this information useful?
0