DutchCulture | Buitengaatsoverzicht 2013 verschenen

DutchCulture | Buitengaatsoverzicht 2013 verschenen

Londen, New York, Berlijn, Parijs, Moskou en Tokio waren de meest gekozen bestemmingen van Nederlandse kunstenaars in 2013.

DutchCulture publiceert ieder jaar het Buitengaatsoverzicht: een kaart en serie infographics die internationale culturele activiteiten van Nederlandse kunstenaars en organisaties in perspectief zet.

Dit jaar bevat de publicatie een bijdrage van Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken en samen met minister Bussemaker verantwoordelijk voor het internationaal cultuurbeleid. Timmermans onderstreept het belang van internationale culturele uitwisseling: “Juist in een wereld waar grenzen wegvallen, hebben we kunst en cultuur nodig om onszelf te definiëren, te verbinden met anderen, onze verschillen en overeenkomsten te benadrukken en nieuwe wegen te zoeken. (…) Internationaal cultuurbeleid en culturele diplomatie gaan over zien en gezien worden..”

Het ontwerp van het Buitengaatsoverzicht 2013 is van Niels Schrader - Mind Design. Het overzicht bevat naast de wereldkaart en het essay, infographics over het aantal evenementen per land en stad, de top drie van meest reizende kunstenaars en instellingen en de verdeling naar kunstdiscipline. Basis vormt de database Buitengaats die dit jaar 15 jaar bestaat.

Bestel een gedrukt exemplaar van het DutchCulture | Buitengaatsoverzicht 2013 door een bericht te sturen naar het DutchCulture secretariaat.