DutchToday: Nederland pakt uit bij SXSW 2014

Image
Afbeelding
Caption
De Smart Highway is het resultaat van een samenwerking tussen bouwbedrijf Heijmans en ontwerper Daan Roosegaarde.
Authors
Studio Roosegaarde

DutchToday: Nederland pakt uit bij SXSW 2014

Een grote delegatie Nederlandse talenten uit de creatieve industrie en muziek neemt deel aan SXSW 2014.

South by Southwest (SXSW) Conferences and Festivals is 's werelds belangrijkste evenement op het gebied van technologie, muziek en film en vindt jaarlijks plaats in Austin, Texas. De Nederlandse creatieve sector presenteert zich tijdens het evenement onder één vlag: DutchToday.

SXSW vindt plaats van 7 maart tot en met 16 maart. Het festival is dé ontmoetingsplek voor talenten, bookers en investeerders uit de hele wereld en geldt als bron voor inspiratie en innovatie. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door meer dan 60.000 bezoekers uit 100 landen. Tijdens SXSW treden meer dan 2.000 artiesten op uit meer dan 50 landen.

Nederland, land van start-up cultuur en innovatiegeest
Het Topteam Creatieve Industrie heeft SXSW verkozen tot strategische beurs. Een coalitie van Nederlandse organisaties uit de muziek, creatieve industrie en het bedrijfsleven heeft in samenwerking met de organisatoren van SXSW een Nederlands programma samengesteld onder de naam DutchToday. De programmering benadrukt de start-up cultuur en innovatiegeest waar Nederland al eeuwen om bekend staat.

Nederland is actief op diverse locaties tijdens SXSW met showcases en presentaties van onder meer Daan Roosegaarde, Alexander Klöpping en VANMOOF. Meer dan 15 Nederlandse bands en dj's treden op, waaronder Mister and Mississippi, Mozes & the Firstborn, Traumahelicopter, Tom Trago en Antal.

Meer informatie
DutchToday: Nederland groots vertegenwoordigd op toonaangevende beurs SXSW2014 - persbericht 21 februari 2014 (PDF)
Volledige programma DutchToday op dutchtoday.org
SXSW 2014 website: sxsw.com



 

Did you find this information useful?
0