Eerste oproepen in Creative Europe

Eerste oproepen in Creative Europe

Deze week heeft de Europese Commissie de eerste oproepen gepubliceerd in het programma Creative Europe. Met deze oproepen en de bijbehorende richtlijnen kunnen culturele en creatieve organisaties in Europa nu aan de slag met het voorbereiden van aanvragen voor ondersteuning uit het nieuwe Europese programma voor de culturele en audiovisuele sector.

Nieuw programma voor culturele en audiovisuele sector
Creative Europe 2014-2020 vervangt de programma's Cultuur, MEDIA en MEDIA Mundus die eind 2013 aflopen. Binnen Creative Europe richt het subprogramma Cultuur zich op ondersteuning van Europese samenwerking voor de culturele en de creatieve sectoren en het subprogramma MEDIA op de audiovisuele sector. Daarnaast is er nog een cross-sectoraal programmaonderdeel voor beleidssamenwerking en multidisciplinaire activiteiten en vanaf 2016 een financiële garantiefaciliteit. 

Aanvraagmogelijkheden Creative Europe/Cultuur
Binnen het subprogramma Cultuur zijn vier acties waarbinnen aanvragen kunnen worden ingediend. Voor alle acties staat nu een oproep open, met een deadline in maart 2014:

Aanvraagmogelijkheden Creative Europe/Media
Kijk op de website van MEDIA Desk Nederland (onderdeel van DutchCulture) voor openstaande oproepen voor de audiovisuele sector.

Informatiebijeenkomsten 2014

  • Maandag 13 januari in Rotterdam, in samenwerking met de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Meer informatie
  • Donderdag 16 januari in Groningen tijdens Eurosonic. Meer informatie
  • Donderdag 16 januari, In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Deze bijeenkomst gaat over de mogelijkheden van Europese vertaalsubsidies in Creative Europe voor uitgevers. Meer informatie

Creative Europe Desk
In alle deelnemende landen geven nationale informatiepunten voorlichting over het nieuwe programma en advies bij subsidieaanvragen. De huidige Culturele Contactpunten (CCP’s) en de MEDIA Desks vormen vanaf 1 januari de nieuwe Creative Europe Desks, in Nederland onderdeel van DutchCulture. Neem voor meer informatie contact op met ccpnl@dutchculture.nl of T 020 61 64 225. Tijdens de kerstperiode zijn wij verminderd bereikbaar, maar in januari staan wij weer graag voor u klaar.

creative europe logo

 

Did you find this information useful?
0