Filmeducatie-initiatief European Film Factory gelanceerd

Filmeducatie-initiatief European Film Factory gelanceerd

Meer weten? Bezoek de digitale persdag op 17 september
MEDIA

Het project European Film Factory, dat in het kader van het MEDIA-programma van Creative Europe is gelanceerd, is bedoeld om filmeducatie in heel Europa te bevorderen.

Het programma biedt een innovatieve en pragmatische oplossing voor de ondersteuning van filmeducatie in Europa. Het wil de kwaliteit en de diversiteit van de Europese film bevorderen door zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om naar de bioscoop te gaan en door de passie voor film bij het Europese publiek te doen herleven.

Het Institut Français, de projectleider, werkt nauw samen met twee partners om het European Film Factory-programma te ontwikkelen: ARTE Education, een dochteronderneming van de Europese televisiezender die de digitale educatieve dienst Educ'Arte heeft opgericht, en European Schoolnet, een organisatie zonder winstoogmerk die bestaat uit vierendertig Europese ministeries van Onderwijs.

Vanaf 26 augustus 2020 biedt de European Film Factory studenten tussen 11 en 18 jaar en docenten uit alle landen die betrokken zijn bij het programma Creative Europe gratis toegang tot een onlinecatalogus van tien iconische films uit de Europese filmgeschiedenis.

Meer weten?
Op 17 september 2020 wordt een digitale persdag georganiseerd via Zoom om het project toe te lichten. Bekijk het volledige programma van de persdag hier.

Did you find this information useful?