Forum on European Culture voorjaar 2018

Image
Afbeelding
Caption
Slotmanifestatie van het eerste Forum on European Culture (2016) met de titel Re:Creating Europe, in Stedelijk Museum Amsterdam.

Forum on European Culture voorjaar 2018

Na de succesvolle eerste editie in 2016 organiseren De Balie en DutchCulture in het voorjaar van 2018 opnieuw het Forum on European Culture.

Van 31 mei tot en met 3 juni 2018 komen opnieuw belangrijke internationale kunstenaars en denkers samen in Amsterdam om ideeën uit te wisselen over de toekomst van Europa. Die lijkt meer meer onder druk te staan dan ooit tevoren. De voornaamste gedachten en resultaten van deze vier dagen nemen we twee maanden later mee op de Europe Endless Express. Deze nachttrein rijdt met 600 passagiers aan boord naar het voormalig oostfront, op zoek naar een nieuw Europees narratief.
 
Op 20 december vindt een besloten lancering van het Forum on European Culture 2018 plaats. Daarna kan iedereen naar de reprise van het Forum-programma Antigone in Molenbeek in de Grote Zaal van De Balie (Amsterdam). Kaartjes voor de voorstelling zijn hier te koop.
 
Theater en (de)radicalisering
Voor de eerste editie van het Forum on European Culture schreef Stefan Hertmans, auteur van o.a. de bekroonde roman Oorlog en Terpentijn, de actuele en indringende theatertekst Antigone in Molenbeek. Een hedendaagse tragedie die zich afspeelt in Molenbeek en het verhaal vertelt van een jong meisje, de zus van een zelfmoordterrorist, die op zoek gaat naar de lichaamsresten van haar broer.
 
Actrice Dounia Mahammed opent de avond met een theatrale reading van het stuk onder regie van Inne Goris. Vervolgens gaan we in gesprek met Stefan Hertmans en onderzoeksjournalist Hind Fraihi, auteur van het boek Undercover in Klein-Marokko. Hebben grote Europese steden wel zicht op radicaliseringprocessen in hun eigen wijken? En wat is de beste weg naar deradicalisering? De theatertekst van Hertmans werd dit najaar uitgegeven bij de Bezige Bij.

Houd de website van het Forum on European Culture in de gaten voor informatie en programma's.
 

 

Did you find this information useful?
0