3 March 2017

Grote Nederlandse delegatie naar SXSW 2017

Nederland zet dit jaar fors in op het grootste internationale festival rond media, muziek en film in Amerika.

De Nederlandse band MICH treedt op tijdens het South By South West festival 2017 in Austin, Texas. Foto: Harrie Brieffies

Van 10 tot 19 maart 2017 vindt het South by South West (SXSW) festival plaats in Austin, Texas waar interactieve media, muziek en film samenkomen. Uit Nederland treden onder meer San Holo, Klyne, Michael Prins, St. Tropez en Drive Like Maria op. Amsterdam Dance Event organiseert verschillende Nederlandse DJ's optredens, waaronder eentje van Oliver Heldens.

Het SXSW festival is een van de drie strategische evenementen voor de topsector creatieve industrie.  De andere twee zijn het Cannes Lions Festival of Creativity in Frankrijk (17-24 juni) en de Expo Real in München, Duitsland (4-6 oktober). Het Stimuleringsfonds voor Creative Industrie stelde geld beschikbaar voor vier makers die zich presenteren in het officiële programma van South by South West. 

New Dutch Wave
Voor SXSW 2017 is een nieuw platform opgericht dat Nederlandse creativiteit en ondernemerschap viert in het buitenland: New Dutch Wave. Het New Dutch Wave huis biedt dagelijks een inspirerend programma. Overdag vinden 'Deep Dives' plaats met keynote speeches, workshops en paneldiscussies over onder meer  Augmented en Virtual Reality. Er is een pitchcompetitie voor een gezelschap van internationale investeerders en incubators.

What Design Can Do snijdt het gebruik van tech-innovaties bij duurzaamheidsvraagstukken aan.  Ook zijn showcases, muzikale performances, kunst, design en film te zien onder de noemer 'Creativity Rules The Wave'. Diverse interactieve installaties van onder meerMediaMonks, Next Nature Network en Halal staan gepland.

Meer informatie
Kijk op de website van het Nederlandse consulaat in New York voor meer informatie over Nederlandse deelname aan het festival. Voor meer informatie over samenwerken met de Verenigde Staten, een van de focuslanden in het internationaal cultuurbeleid, kijk hier of neem contact op met Maxime Zeef.