herman de vries naar de Biënnale van Venetië

Image
Afbeelding

herman de vries naar de Biënnale van Venetië

Tijdens de 56e Biennale van Venetië in 2015 zal Nederland vertegenwoordigd worden door beeldend kunstenaar herman de vries.

Het Mondriaan Fonds volgde het advies van een jury die uit vijf voorstellen het plan van herman de vries (1931) en de curatoren Colin Huizing (1965) en Cees de Boer (1955) koos.

De keuze viel op de presentatie, getiteld 'to be all ways to be', wegens de kwaliteit van de kunstenaar en zijn oeuvre en de relevantie van het voorstel. Het Rietveldpaviljoen wordt gevuld met driedimensionale installaties, waaronder nieuw werk dat de vries gaat maken op verlaten en overwoekerde eilanden in de Venetiaanse lagune. de vries beschouwt de natuur als het beste werkelijkheidsmodel en het is zijn doel de immanent-poëticale kwaliteit daarvan te tonen.

herman de vries werkt al meer dan 60 jaar aan een veelzijdig oeuvre waarin kunst, wetenschap en filosofie met de werkelijkheid van de wereld worden geconfronteerd. De thematiek van zijn werk is actueel in een tijd waarin ecologische kwesties op een bredere maatschappelijke aandacht kunnen rekenen.   

Het Mondriaan Fonds is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië. Voor de 56ste editie maakte het Mondriaan Fonds wederom gebruik van een open call aan curatoren, die werden opgeroepen met een plan te komen passend bij een statelijke manifestatie.

De Biënnale vindt plaats van 9 mei tot 22 november 2015.

Mondriaan Fonds - nieuwsbericht

Did you find this information useful?
0