Japanse schoonheid in Amsterdam

Image
Afbeelding
Caption
In de kelder van de winkel TIME & STYLE op de Marnixstraat, Amsterdam.
Discipline
Design & Industriele Vormgeving

Japanse schoonheid in Amsterdam

De Japanse meubelwinkel Time & Style opende in Amsterdam haar eerste Europese vestiging. Een mooie spin-off van het samenwerkingsprogramma Holland-Kyushu.

'In 2015 spraken meneer Yoshida, de eigenaar van Time & Style, en ik voor het eerst over zijn deelname aan MONO JAPAN. We wisselden van gedachten over het introduceren van Japanse producten op de buitenlandse markt. Later dat jaar werd mij gevraagd meneer Yoshida verschillende plekken in Amsterdam te laten zien, toen hij ter voorbereiding van MONO JAPAN naar Nederland kwam. Sindsdien word ik af en toe gevraagd om tips te geven over het openen van een winkel hier in Amsterdam', zegt Emiko Chujo, organisator van de Japanse culturele beurs MONO JAPAN, die mede werd gerealiseerd door het culturele programma Holland-Kyushu.

In 2016 en 2017 nam Time & Style deel aan MONO JAPAN, waarbij het bedrijf veel contacten heeft gelegd met potentiële lokale partners en klanten. Time & Style wordt erg gewaardeerd door Nederlanders en de manier waarop wij van ons dagelijks leven genieten, gaf de doorslag voor Yoshida om in dit land een winkel te openen.

De winkel is gevestigd in het voormalige politiebureau op het adres Marnixstraat 148. In het gebouw, met een oppervlakte van 900 m², zijn talrijke originele, handgemaakte producten, zoals meubels, lampen, keramiek en glaswerk zorgvuldig geëtaleerd. Ook zijn door Yoshida verzamelde antieke Japanse poppen en uit Japan overgebrachte bonsai-boompjes te zien.

'Time & Style heeft vrijwel geen producten die alleen in een Japans interieur passen. Achter de fraaie producten gaat de filosofie van het merk schuil, waardering voor schoonheid en hoogwaardige Japanse ambachtelijkheid. Ik geloof dat veel Nederlanders van Time & Style zullen genieten, niet alleen als winkel, maar ook als plek waar men met alle zintuigen kennis kan maken met de Japanse cultuur en het Japanse gevoel voor schoonheid.'

Het culturele samenwerkingsprogramma Holland-Kyushu viert de eeuwenlange band tussen Japan en Nederland. Het stimuleert uitwisseling en wederzijdse creatieve nieuwsgierigheid. Meer resultaten van het programma Holland-Kyushu:
Arita 2016
Indigo: Sharing Blue
Sweet Hirado
OTANI NIEUWENHUIZE
Opening Traditions
 

Did you find this information useful?
0