Koningin Máxima opent The Future of Fashion is Now in Shanghai

Koningin Máxima opent The Future of Fashion is Now in Shanghai

Op initiatief van DutchCulture is The Future of Fashion is Now de eerste Boijmans Van Beuningen-tentoonstelling ooit die naar China gaat.

Op 28 oktober opent Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling met werk van ruim 25 internationale modeontwerpers officieel tijdens het staatsbezoek aan China. The Future of Fashion is Now, in het najaar van 2014 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen, presenteert de mode van de toekomst zoals de jongste generatie modeontwerpers haar ziet.

De tentoonstelling bevat werk van ontwerpers uit de hele wereld, waaronder acht ontwerpers uit China. Daarnaast zijn ontwerpen te zien van onder andere Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Pauline van Dongen.

Rond de tentoonstelling wordt een intercultureel programma georganiseerd waarvoor verschillende mode-opleidingen en ontwerpers uit Nederland en China zijn uitgenodigd om hun kennis uit te wisselen. Op uitnodiging van DutchCulture gaan Elisa van Joolen, Pauline van Dongen, Imme van der Haak en Antoine Peters naar China om hun expertise te delen op het gebied van futuristische technologieën, duurzaamheid van kleding en nieuwe maakprocessen waarin hergebruik van materialen en producten een grote rol spelen.

Shanghai en Shenzhen
The Future of Fashion is Now is vanaf 28 oktober 2015 tot en met 28 februari 2016 te zien in de OCT Contemporary Art Terminal in Shanghai. Daarna reist de tentoonstelling door naar Shenzhen en is daar vanaf 26 maart tot en met 31 juli 2016 te zien in de OCT Art & Design Gallery.

Partners
De tentoonstelling in China is tot stand gekomen dankzij de jarenlange relatie tussen OCT en DutchCulture. OCT is marktleider in de amusementsindustrie en behoort tot de top 5 van projectontwikkelaars in China. De onderneming heeft eigen musea en een kunstcollectie. DutchCulture heeft Museum Boijmans van Beuningen en OCT met elkaar in contact gebracht en beide begeleid in de uitwisseling.

The Future of Fashion is Now in China wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van OCT en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Andere partijen die bijdragen aan de totstandkoming van The Future of Fashion is Now in China zijn: Control Union Shanghai, Han Nefkens Fashion on the Edge, Next Fashion, Guangzhou Academy of Fine Arts, The Pin Projects en de Nederlandse Ambassade in Beijing.

Lees hier het volledige persbericht

UPDATE 27 oktober 2015
Wegens ziekte vliegt Koningin Maxima vanavond terug naar Nederland en zal zij dus niet op 28 oktober de tentoonstelling in Shanghai openen.

Did you find this information useful?