Met het serveren van Indonesische gerechten lanceerde H.A. Ibnu Wahyutomo, plaatsvervangend Chef de Poste van de Indonesische ambassade, Rumah Budaya Indonesia in Nederland. Foto: Maarten van Haaff

Photo: Maarten van Haaff
 

Lancering Rumah Budaya Indonesia in Amsterdam

26 juni 2015
Tijdens de bijeenkomst Indonesia Now op 25 juni is Rumah Budaya Indonesia gelanceerd, het Indonesische huis voor cultuur in Nederland.

Nederland is één van de tien landen waar Indonesië in de komende jaren een cultureel centrum opent. Ook in Australië, Frankrijk, Duitsland, Japan, Myanmar, Singapore, Oost-Timor, Turkije en de Verenigde Staten komt een Rumah Budaya Indonesia.

De centra moeten de Indonesische cultuur zichtbaarder maken in landen waar Indonesië al nauwe relaties mee onderhoudt. Naast taalcursussen en traditionele kunstvormen, moet Rumah Budaya Indonesia ook een plek bieden voor meer hedendaagse cultuur uit Indonesië en een schakel worden in de bilaterele uitwisseling.

Vooralsnog is Rumah Budaya Indonesia een cultureel programma, naar verwachting zal komend najaar ook een huis geopend worden in Amsterdam.

De lancering vond plaats tijdens Indonesia Now, een bijeenkomst van DutchCulture in samenwerking met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Indonesische ambassade in Den Haag, op 25 juni in de Tolhuistuin in Amsterdam.