Matchingsfonds Gedeeld Erfgoed van start

Matchingsfonds Gedeeld Erfgoed van start

Het Matchingsfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed (GCE) is een regeling voor de ondersteuning van GCE projecten van Nederlandse organisaties.

Het toe te kennen bedrag varieert van minimaal 5.000 euro tot maximaal 50.000 euro per jaar. De GCE programmaraad adviseert over de verdeling van de matchingsgelden. Bijzondere interesse gaat uit naar activiteiten die de samenhang en zichtbaarheid van het GCE verbeteren. Dit hoeft niet een op zichzelf staand project te zijn, maar kan ook onderdeel van een groter project zijn. Aanvragen moeten aansluiten bij een van de volgende programmalijnen: Erfgoed & Lokale ontwikkeling, Erfgoed & Educatie of Erfgoed & Vertelkunst en bij een van de thema's: Migratie, Handel of Water.

De eerste ronde toekenningen vanuit het matchingsfonds is eind juni. Een tweede ronde volgt in het najaar. Aanvragen voor de eerste ronde moeten uiterlijk 3 juni 2013 binnen zijn. Geïnteresseerden krijgen toegang tot een aanvraagformulier door een mail te sturen naar de Cultural Heritage Desk.

Meer informatie
Overzicht criteria, prioriteiten en procedures
Alle GCE activiteiten van de Cultural Heritage Desk

Did you find this information useful?
0