Music Moves Europe Talent Awards presenteert genomineerden 2021

Music Moves Europe Talent Awards presenteert genomineerden 2021

Zestien acts vertegenwoordigen het nieuwe Europese geluid van vandaag en morgen
Cultuur

Vanavond werden de genomineerden voor de Music Moves Europe Talent Awards bekendgemaakt op het Reeperbahn Festival in Hamburg, Duitsland, in aanwezigheid van de Europese Commissaris voor Cultuur, Mariya Gabriel. Deze jaarlijkse EU-prijs voor populaire en hedendaagse muziek, medegefinancierd door het Creative Europe Cultuur programma, is een eerbetoon aan opkomende artiesten die de Europese sound van vandaag en morgen vertegenwoordigen. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 15 januari 2021 tijdens ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2021 in Groningen.

In totaal zijn zestien buitengewone artiesten genomineerd voor de Music Moves Europe Talent Awards 2021. Klik hier voor een overzicht. Uit Nederland is de Amsterdamse zangeres Rimon genomineerd.

Stem voor Europees opkomend talent
Europese muziekliefhebbers zullen bepalen wie de Public Choice Award 2021 krijgt door te stemmen op een van de genomineerden. De stemperiode loopt van 18 september 2020 tot 7 januari 2021, uitsluitend via de website van Music Moves Europe Talent Awards. De winnaar van de Public Choice Award 2021 ontvangt een extra geldprijs van € 5.000,-.
Alle zestien genomineerden worden beloond met promotiesteun en een optreden bij ESNS. Uit deze zestien zal de jury acht winnaars kiezen. Elke door de jury geselecteerde winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 10.000 euro, te besteden aan de promotie van hun internationale carrière.

Viering Europees Talent
Vergeleken met de Anglo-Amerikaanse muziek is het totale percentage muziek afkomstig van het vasteland van Europa relatief klein. De Music Moves Europe Talent Awards zijn bedoeld om de internationale carrière van opkomende Europese artiesten te versnellen.

Music Moves Europe
Muziek is een van de meest populaire vormen van kunst, wereldwijd toegepast, en een dynamische uitdrukking van de culturele diversiteit van Europa. Music Moves Europe, een initiatief van de Europese Commissie om de muzieksector te ondersteunen en versterken. In lijn met deze aanpak willen de Music Moves Europe Talent Awards, medegefinancierd worden door Creative Europe, bijdragen aan de creativiteit, de diversiteit en het concurrentievermogen van de muzieksector in Europa.

Organiserende coalitie
De Music Moves Europe Talent Awards worden georganiseerd door ESNS en Reeperbahn Festival in samenwerking met Yourope, Independent Music Companies Association
(IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE), Digital Music Europe (DME) en mediapartner
European Broadcasting Union (EBU), met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Provincie Groningen en de Gemeente Groningen. De awards
worden toegekend in nauwe samenwerking met de Europese Commissie en financieel ondersteund door Creative Europe.

 

Did you find this information useful?