Naar een meerjarige strategie in het internationaal cultuurbeleid
Op 4 mei 2016 publiceerden de ministers van OCW en Buitenlandse Zaken hun beleidskader voor het internationaal cultuurbeleid 2017-2020. In dit beleidskader staan acht nieuwe focuslanden, waarvoor een gezamenlijke meerjarige strategie zal worden ontwikkeld.
De focuslanden zijn België/Vlaanderen, China, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Turkije, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Medewerkers Cultuur van de Nederlandse ambassades in de focuslanden komen eind juni naar Nederland om samen met de publieke cultuurfondsen, sectorinstellingen en DutchCulture een eerste opzet te maken voor een gezamenlijke meerjarige strategie. Daarnaast biedt het werkbezoek gelegenheid voor ontmoetingen met andere mogelijke samenwerkingspartners.
De deelnemende ambassademedewerkers zijn: Bart Hofstede (Frankrijk), Thijs Debeij (Frankrijk), Jannet Duijndam (VK), Daphne Thissen (VK), Monique Ruhe (Duitsland), Tom Maasen (Duitsland), Mirya Gerardu (Duitsland), Sonja Huijgens (België/ Vlaanderen), Ineke van der Pol (China), Anouchka van Driel (China), Michael Rauner (Indonesië), Ineke de Hoog (Indonesië), Jan Kennis (VS), Robert Kloos (VS), Jeroen Gankema (Turkije) en Erica van Buchem (Turkije).
In het internationaal cultuurbeleid 2017-2020 is voor DutchCulture een coördinerende rol voorzien. In nauwe samenwerking met de ministeries organiseert DutchCulture het werkprogramma van 20 tot 24 juni 2016 in Nederland en de follow up.
Klik hier voor de Kamerbrief over het internationaal cultuurbeleid 2017-2020.