Nieuwe bijdrage internationalisering bij Mondriaan Fonds

Image
Afbeelding

Nieuwe bijdrage internationalisering bij Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds lanceert een nieuwe regeling voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars: de Bijdrage Talentontwikkeling in Internationale Context.

De bijdrage kan gebruikt worden voor stages of leerplekken bij een gerenommeerde kunstenaar of instelling in het buitenland. Aanvragers worden zo in staat gesteld een internationale impuls te geven aan hun ontwikkeling en hun netwerk te verruimen. Jaarlijks zullen ongeveer vier plekken beschikbaar zijn, zowel voor startend als bewezen talent.

De bijdrage is bestemd voor veelbelovende kunstenaars en bemiddelaars op het gebied van de hedendaagse kunst en voor bemiddelaars op gebied van cultureel erfgoed.

De regeling komt voort uit de visiebrief Cultuur beweegt van minister Bussemaker. In deze brief vraagt de minister de cultuurfondsen een programma te ontwikkelen dat zich richt op de ontwikkeling van talent in een internationale context. Ieder van de cultuurfondsen geeft op eigen wijze invulling aan dit programma. Het Fonds Podiumkunsten heeft onlangs Mark Yeoman aangesteld als intendant. Hij is verantwoordelijk voor de selectie van talentvolle makers en veelbelovende projectplannen in de podiumkunsten.

Meer informatie
Mondriaan Fonds -  Nieuwe bijdrage: Talentontwikkeling in Internationale Context
Fonds Podiumkunsten: Mark Yeoman wordt intendant van Fast Forward

Did you find this information useful?
0