Nieuwe projecten over gedeeld cultureel erfgoed bekend

Nieuwe projecten over gedeeld cultureel erfgoed bekend

Twee publicaties en twee documentaires worden ondersteund vanuit het Gedeeld Cultureel Erfgoed Matchingfonds.

De ingediende aanvragen van de tweede ronde zijn inmiddels beoordeeld, vier projecten zijn gehonoreerd. De deadline van de volgende ronde is 16 oktober 2017.

Civiele infrastructuur van Suriname sinds 1945 – Dit tweede deel van de publicatie 'Bouwen aan de Wilde Kust' gaat over gedeeld  technisch-cultureel erfgoed: de zeedijken, polders en gemalen, aangepast aan Surinaamse omstandigheden. Geschreven door Hillebrand Ehrenburg.

Nola Hatterman Documentaire - Kunstenaar Nola Hatterman (1899-1984) wijdde haar leven aan het professionaliseren van het kunstonderwijs in Suriname en de emancipatie van Afro-Surinamers. In-Soo Radstake maakt een documentaire over haar leven.

Toean, Publicatie F.W. Stammeshaus - F.W. Stammeshaus was militair, bestuurder en conservator in Aceh, Indonesië, gedurende de periode 1903 tot 1931. Met deze publicatie worden honderden foto's, documenten en verhalen uit zijn memoires ontsloten door auteur John Klein Nagelvoort.

Bouwen te midden van eenzaamheid – onderzoeker bij het Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) Gijs Kessler en regisseur Pim Zwier maken een creatieve documentaire over de Nederlandse architect Han van Loghem en zijn echtgenote, de kunstenares Berthe Neumeijer, tijdens zijn werk als sociaal bewogen stedenbouwkundige in de Sovjet-Unie van de jaren 1920.

Het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed (2017-2020) ondersteunt projecten die bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van het gedeeld cultureel erfgoed. Lees hier meer over het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed.