11 May 2017

Nieuwe ronde Matchingfonds Gedeeld Erfgoed

Vier internationale projecten ontvangen een bijdrage uit het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed.

Award-winning fashion designer Mattijs van Bergen is giving a reading and workshops at the Craft in Focus Festival in New York.

Aanvragen kunnen dit jaar op drie momenten ingeleverd en beoordeeld worden. De ingediende aanvragen van de eerste ronde zijn inmiddels beoordeeld, vier projecten zijn gehonoreerd. De deadlines van de volgende rondes zijn 22 mei en 16 oktober 2017.

Gehonoreerde projecten

  • Craft in Focus New York – Het jaarlijkse Ambacht in Beeld Festival, dat zich richt op ambachtelijk meesterschap, beleeft in 2017 een eerste satelliet festival in New York.
  • Landenreeks India en Suriname  – Een boekenreeks van het Rijksmuseum die aan de hand van de collectie de diepgaande historische relatie met acht verschillende landen in kaart brengt. De aanvraag betreft publicaties over India en Suriname.
  • Future Banda Islands – Fotograaf Isabelle Boon brengt vanuit het perspectief van jonge eilandbewoners van de Banda-eilanden, Indonesië, in beeld wat het erfgoed en de actuele ontwikkelingen rond de eilanden voor hun betekenen, en hoe zij naar de toekomst kijken.
  • The Many Lives of the Russian Avant-Garde – Een symposium voor erfgoedprofessionals op het gebied van het gedeelde erfgoed van de internationale avant-garde, met bijzondere aandacht voor de in Nederland gevestigde collecties van Oost-Europese avant-garde en hun Europese partnerinstellingen.


Het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed (2017-2020) ondersteunt projecten die bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van het gedeeld cultureel erfgoed. Lees hier meer over het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed.