10 juli 2018

Onderdak voor je buitenlandse droom

TransArtists heeft de grootste database van artist-in-residencies om je op weg te helpen naar het internationale podium.

Droom je van internationaal werken? In de database van TransArtists vind je maar liefst 1507 residencies wereldwijd. Daarvan zijn er 58 in Nederland te vinden. In 2017 kwamen er 205 nieuwe residencies bij. De meeste van deze residencies kent ons TransArtists team persoonlijk. 

De bijna 300.000 bezoekers van de TransArtists database komen, net als de residencies zelf, ook overal vandaan, de meeste komen uit de USA, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Op de voet gevolgd door Duitsland, Canada, Italië, Frankrijk, India, Spanje, Australië, Japan, België, Zweden, Rusland, Portugal, Polen, Brazilië, Zuid-Korea en Griekenland.

Maak je internationale droom waar in 2018: behalve een grote database, vind je op TransArtists ook oproepen, deadlines en criteria per residency om in aanmerking te komen voor een werkperiode. Je vindt TransArtists ook op Facebook en Twitter

Heb je speciale interesse in Japan? Kom dan 19 december naar onze Culture Talk met Mizuho Ishii en Yumiko Fujimoto van het Arcus Project, een artist-in-residence programma in de buurt van Tokyo.