Op de rol voor 2011

Op de rol voor 2011

SICA richt zich in 2011 speciaal op samenwerkingsprojecten met Turkije, Rusland en China. Door de (geo)politieke ontwikkelingen zijn deze samenwerkingsprojecten van toenemend belang en is bovensectorale afstemming en regie cruciaal. 

Bovendien geven wij de komende jaren sterker invulling aan het signaleren en agenderen van relevante ontwikkelingen op het snijvlak van cultuur en andere sectoren via onze nieuwe programmalijn 'Culture Matters'. Vanaf 2011 besteedt SICA dan ook extra aandacht aan ontwikkelingen binnen cultuur & economie, cultuur & politiek en cultuur & ontwikkeling, veelal in internationaal vergelijkend perspectief. Wij willen hiermee de toegevoegde waarde van cultuur voor de Nederlandse internationale agenda duidelijker over het voetlicht brengen en internationale samenwerkingsprojecten met andere sectoren stimuleren. 

De internationale reflectie van SICA op een aantal maatschappelijke thema’s blijft onverminderd een belangrijke focus. Tot slot, ziet SICA dat de rol van Europa in het culturele landschap steeds duidelijker wordt, waardoor nieuwe ambities ontstaan. Een toelichting op onze plannen treft u hier (pdf document).

Did you find this information useful?
0