Programma Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018

Image
Afbeelding
Caption
Leeuwarden, Europese Culturele Hoofdstad 2018

Programma Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018

Het programma voor Leeuwarden-Friesland 2018 is bekend.
Cross-sectoraal

Op het Gouverneursplein in Leeuwarden klonk onlangs het startschot voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Met het Culturele Hoofdstad jaar willen de Friezen een 'denk-renaissance' in gang zetten die in Friesland begint en vanuit daar de wereld over gaat.

Door middel van cultuur laat Leeuwarden-Fryslân 2018 volgend jaar zien dat lef, eigenzinnigheid en diversiteit onmisbaar zijn als je internationaal tot grote dromen en daden wilt komen. Door kunstenaars, wetenschappers, boeren, eigenzinnige Friezen en (inter)nationale bezoekers met ideeën bij elkaar te brengen, geeft de Culturele Hoofdstad de nieuwe wereld vorm als een open gemeenschap. Precies daarover gaat het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Bekijk hier het volledige programma.

Sinds 1985 worden elk jaar twee Europese steden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het programma Culturele Hoofdsteden van Europa is bedoeld om de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van Europese culturen te laten zien. Dit hoeven niet per se hoofdsteden te zijn. De Culturele Hoofdstad van Europa is onderdeel van het Creative Europe programma.

Did you find this information useful?
0