Tentoonstellingen reizen na Beijing Bookfair door China

Tentoonstellingen reizen na Beijing Bookfair door China

Op 31 augustus opent de Beijing International Bookfair  waarvan Nederland dit jaar Country of Honour is. Naast het bezoek van auteurs en uitgeverijen zullen er diverse tentoonstellingen te zien zijn. SICA heeft het merendeel van deze
tentoonstellingen verduurzaamd en geschikt gemaakt voor een rondreis langs
verschillende Chinese locaties. De betreffende tentoonstellingen zijn An Elephant came by en de Brieven van Van Gogh. Lees meer over de Beijing Bookfair in het persbericht (d.d. 24 augustus 2011) van het Letterenfonds.

Kikker door Max Velthuijs

An Elephant came by
Het Nederlands Letterenfonds selecteerde voor de expositie An Elephant came by ruim 100 illustraties uit prentenboeken van 24 illustratoren. Het doel van deze tentoonstelling is mondiaal aandacht te vragen voor Nederlandse illustraties, vormgeving en (prenten-)boeken bij uitgevers, pers en publiek - kinderen en volwassenen. De illustratoren variëren van ‘grand old men’ als Dick Bruna en Max Velthuijs (van wie de Kikker-boeken in 30 landen zijn verschenen) tot jongere collega’s die hun sporen hebben verdiend. Denk aan Ingrid & Dieter Schubert (Beer en Egel in meer dan 15 talen
verschenen), Sieb Posthuma (o.a. Rintje (NRC Handelsblad) en de veelbekroonde Annemarie van Haeringen (van wie boeken in 12 talen vertaald zijn, tevens tekenaar van de Olifant, het beeldmerk van deze tentoonstelling). 

Brieven van Van Gogh
Aanleiding voor de expositie Brieven van Van Gogh is de uitgave van de brieven in het Chinees in 2013. Als voorproefje is een (reizende) tentoonstelling gemaakt met een deel van de brieven dat een goed beeld schetst van Van Gogh de kunstenaar, zijn meesterwerken en zijn leven. Het is de eerste keer dat het Van Gogh Museum in China aanwezig is met een tentoonstelling.

Did you find this information useful?
0