Topsector Creatieve Industrie maakt tussenbalans op

Image
Afbeelding

Topsector Creatieve Industrie maakt tussenbalans op

Na ruim twee jaar onderdeel te zijn van het topsectorenbeleid maakt het topteam creatieve industrie de balans op in de publieksmonitor.

De creatieve industrie is een van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Het is een verzameling van subsectoren als design, architectuur, mode, gaming, reclame, media & entertainment, advertising, muziek en film.

Na benoeming als topsector heeft het topteam creatieve industrie in 2011 de agenda ‘Creatieve industrie in topvorm’ opgesteld met deelagenda’s op het gebied van kennisontwikkeling, innovatie, internationalisering, financiering en Human Capital. Binnen deze agenda’s stond er één ambitie centraal: in 2020 moet de creatieve economie van Nederland zijn uitgegroeid tot de grootste van Europa.

Er zijn de afgelopen twee jaar een aantal belangrijke stappen gezet richting deze 2020-ambitie. Uit de publieksmonitor komt dan ook naar voren dat de creatieve industrie er als sector veel baat bij heeft gehad om topsector te worden. Er kwam geld voor onderzoek beschikbaar, regelingen werden aangepast en er kwamen nieuwe fnancieringsmogelijkheden voor pilots en internationale activiteiten, waaronder gezamenlijke presentaties op de Hannover Messe (2013), de World Design Capital 2014 (Kaapstad) en SxSW in Austin (USA).

De publieksmonitor Topsector Creatieve Industrie is beschikbaar op de site van CLICKNL

 

 

Did you find this information useful?
0