Vlaanderen en Nederland vieren in 2015 hun culturele samenwerking

Image
Afbeelding

Vlaanderen en Nederland vieren in 2015 hun culturele samenwerking

In 2015 bestaat het Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland twintig jaar. Dit gaan we vieren.

Met de viering van de twintigste verjaardag van het cultureel verdrag willen Vlaanderen en Nederland hun samenwerking meer zichtbaar maken en intensiveren. Door onze gedeelde taal, geschiedenis en cultuur weten Vlaamse schrijvers, kunstenaars en andere cultuurprofessionals hun weg te vinden naar het Nederlandse publiek, en andersom. Ook trekken ze geregeld gezamenlijk op in derde landen. Het cultureel verdrag van 17 januari 1995 onderstreept het belang dat Nederland en Vlaanderen hieraan hechten.

deBuren en DutchCulture
De viering is niet uitsluitend een terugblik op twintig jaar samenwerking, maar ook een mijlpaal in een langer traject met een vooruitblik op de toekomstige samenwerking op het gebied van kunsten en erfgoed. Het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren in Brussel en DutchCulture zullen de spil zijn in de organisatie van de twintigste verjaardag. Zij beheren straks ook een bescheiden matchingsfonds voor financiële ondersteuning van initiatieven van culturele organisaties, instellingen en kunstenaars.

Op 25 juni vindt een bijeenkomst plaats in de Brakke Grond waarin een toelichting wordt gegeven op de uitgangspunten van de culturele viering Vlaanderen-Nederland 2015 en de voorwaarden van het matchingsfonds.
Meer informatie en aanmelden

 

Did you find this information useful?
0