Werelderfgoedstatus Paramaribo in gevaar

Werelderfgoedstatus Paramaribo in gevaar

Als Suriname niet voor 31 december 2013 invulling geeft aan de aanbevelingen van Unesco dreigt Paramaribo zijn plaats op de Werelderfgoedlijst te verliezen. Dit blijkt uit het rapport van de adviescommissie die deze zomer een bezoek bracht aan de historische binnenstad van Paramaribo. Het rapport is afgelopen week door het Unesco Werelderfgoed comité officieel aan de Surinaamse overheid aangeboden.

De aanleiding voor het bezoek van de adviescommissie waren alarmerende berichten over veranderingen in de oude binnenstad, zoals de herinrichting van het Onafhankelijkheidsplein. Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname en het directoraat Cultuur van Suriname zeggen dat het land er alles aan zal doen om Paramaribo op de Werelderfgoedlijst te houden, maar dat de termijn tot 31 december niet voor alle aanbevelingen realistisch is.

De binnenstad van Paramaribo staat onder andere op de werelderfgoedlijst vanwege zijn uitzonderlijke mix van Europese architectuur en lokale Zuid Amerikaanse materialen en ambachten. Suriname is één van de landen waarmee Nederland intensief samenwerkt in het Gedeeld Cultureel Erfgoed beleid.

Verder lezen
dwtonline.com/de-ware-tijd/2013/11/02/binnenstad-mogelijk-werelderfgoed-af/
nos.nl/artikel/571251-erfgoedstatus-suriname-in-gevaar.html
Did you find this information useful?
0