Waar over de wereld waren Amsterdamse makers en culturele organisaties actief?

Wereldwijde culturele voetafdruk van Amsterdam

19 juni 2017
Met het Kunstenplan 2017-2020 zet Amsterdam fors in op internationalisering. DutchCulture maakte in opdracht de Global Cultural Footprint voor de hoofdstad.

Amsterdamse talenten, kunstenaars, creatieve professionals en kunst- en cultuurinstellingen - vooral in de disciplines film, theater, dans en fotografie - bewegen zich over de hele wereld, bereiken een mondiaal publiek en verbinden zich met de internationale top, schrijft het Parool naar aanleiding van de lancering van het nieuwe Kunstenplan.

Amsterdam zet met het Kunstenplan 2017-2020 nadrukkelijk in op de internationalisering van de Amsterdamse kunst- en cultuursector. Het aantal internationale samenwerkingen en het internationale cultuuraanbod in de stad moeten omhoog, en de lokale kunst- en cultuursector wordt betrokken in de relaties met andere wereldsteden. 

Groei en beweging 
De komende jaren wil Amsterdam inkomende en uitgaande missies en werkbezoeken organiseren rond kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve industrie. Dit najaar al brengt de gemeente samen met culturele instellingen en kunstenaars een werkbezoek aan Parijs. 

Om de buitenlandse manifestaties van Amsterdamse makers en instellingen in kaart te brengen maakte DutchCulture in opdracht van de gemeente een wereldwijde culturele voetafdruk op basis van gegevens in Buitengaats. Bekijk hier de mondiale groei en bewegingen van de Amsterdam cultuursector tussen 2013 en 2016. 

Wilt u meer weten over Buitengaats of de Amsterdam Global Cultural Footprint? Wilt u weten of zo’n kaart voor uw gemeente ook mogelijk is? Neem dan contact op met Melchior Bussink