Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland

Image
Afbeelding

Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland

Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Koningin Silvia brengen op vrijdag 4 en zaterdag 5 april een bezoek aan Nederland.

Aanleiding voor het bezoek is de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Het programma bevat ook een aantal culturele onderdelen, waaronder een rondvaart in Amsterdam langs de moderne architectuur rond het IJ en een bezoek aan het Rijksmuseum.

In het Rijksmuseum hangt momenteel het schilderij De Samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis van Rembrandt. Dit is door de Koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten tijdelijk aan het Rijksmuseum in bruikleen is gegeven. Het Koninklijk Gezelschap krijgt daar het boek The Swedes and the Dutch were made for each other aangeboden dat ter gelegenheid van de viering van 400 jaar betrekkingen verschijnt. Ook bezichtigen ze het originele verdrag dat de grondslag vormt voor de 400 jaar diplomatieke betrekkingen.

Nederlandse culturele presentatie in Zweden
In de loop van april zal bekend worden welke culturele projecten er in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Matchingsfonds dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingesteld ter gelegenheid van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen. DutchCulture ontving ruim 50 reacties op de oproep om projecten voor te stellen voor de maanden september en oktober in Zweden. Hieruit wordt een programma samengesteld waarmee de Nederlands-Zweedse culturele samenwerking in het najaar extra in de schijnwerpers zal worden gezet.
 

Did you find this information useful?
0