Regio's

DutchCulture stimuleert internationale activiteiten van Nederlandse culturele organisaties en kunstenaars, wereldwijd en in een aantal landen in het bijzonder.

Nederlandse kunstenaars zijn in vrijwel alle landen ter wereld actief. De Nederlandse overheid stimuleert vooral activiteiten in een aantal focuslanden en maatwerklanden. Dit moet bijdragen aan een versterking van het Nederlands profiel in die landen en een goede positie van de culturele en creatieve sector.

Focuslanden internationaal cultuurbeleid 2017-2020
De focuslanden zijn: België/Vlaanderen, China, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Turkije, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Maatwerklanden 2017-2020
De maatwerklanden zijn: Brazilië, Italië, Japan, Zuid-Korea, Suriname en Zuid-Afrika.

Landen Gedeeld Cultureel Erfgoed
Nederland werkt voor het gedeeld cultureel erfgoed samen met Suriname, Brazilië, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid Afrika, India, Sri Lanka, Indonesië, Japan en Australië.

DutchCulture Buitengaats
In de database Buitengaats verzamelt DutchCulture gegevens van internationale culturele activiteiten vanuit Nederland in alle culturele en creatieve disciplines.

Artist-in-Residence
DutchCulture | TransArtists houdt een wereldwijd overzicht bij van residencies voor kunstenaars in uiteenlopende disciplines.