|
Image
Image
Heidi Vogels
Role
Advisor Arts Residencies
Email
h.vogels@dutchculture.nl
 

Bezoek aan artist-in-residences in Japan

Bezoek aan artist-in-residences in Japan

DutchCulture|TransArtists is uitgenodigd voor een symposium over artist-in-residence programma's op 2 & 3 September in Tokushima in Japan.

Met dit jaarlijkse symposium wil de Union of Kansai (de lokale overheden in de Kansai regio: Osaka, Kyoto, Nara, Shiga, Wakayama, Tottori, Hyogo, Tokushima) Japanse kunstenaars en overheden informeren over de mogelijkheden van artist-in-residence (AiR) programma’s voor meer lokale culturele uitwisseling. Door informatie en ervaring te delen over AiR projecten uit de verschillende regio's, willen zij de kwaliteit van de deze programma's verstevigen. Inzet is een professioneel cultureel netwerk waarbinnen internationale AiR programma's een impuls geven aan de hedendaagse cultuur in Kansai.

Heidi Vogels geeft tijdens het symposium een presentatie over TransArtists en het Nederlandse platform voor artist-in-residence organisaties: AiR Platform NL. Zij gaat op bezoek bij verschillende AiR programma's in de regio van Kansai en in Saporro. TransArtists heeft al jaren een goede relatie met het artist-in-residence veld in Japan, en informeert Nederlandse kunstenaars en ontwerpers graag over de mogelijkheden voor een werkperiode daar. Een online verslag van dit bezoek volgt in september.

Meer info:
Kamiyama AiR 
Sapporo AiR
TransArtists database Japan
Nederlandse ambassade Tokyo