|
Image
Image
Bojana Panevska
Role
Advisor Arts Residencies
Email
b.panevska [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Heidi Vogels
Role
Advisor Arts Residencies
Email
h.vogels [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Lotte Geeven
Role
Advisor Arts Residencies
Email
l.geeven [at] dutchculture.nl

Residencies

Residencies

DutchCulture | TransArtists adviseert kunstenaars en culturele organisaties over internationale artist-in-residence programma's en samenwerking.

DutchCulture|TransArtists informeert en adviseert over Artist in Residence programma’s (AiR’s) en andere internationale mogelijkheden voor creatieve professionals die tijdelijk elders willen verblijven en werken.

Onze tools en diensten zijn ontwikkeld vanuit het perspectief van de kunstenaar. Met onze website, workshops, nieuwsbrieven, onderzoeken en projecten willen we het wereldwijde aanbod van gastateliers in- en overzichtelijk maken. De website www.transartists.org biedt overzicht en achtergrondinformatie over meer dan 1400 plekken wereldwijd waar kunstenaars tijdelijk kunnen verblijven en werken.

Naast het adviseren en informeren van kunstenaars werken we met AiR Platform NL aan het versterken van de positie van het nationale en internationale AiR veld. Hiervoor organiseren we bijeenkomsten voor AiR organisaties, beleidsmakers en fondsen, verbinden organisaties met (internationale) partners en netwerken en ontwikkelen projecten die de uitwisseling van expertise en informatie stimuleren tussen Nederland, Vlaanderen en het buitenland. Daarnaast is AiR Platform NL nauw betrokken bij Platform Werkplaatsen; een netwerk van technische werkplaatsen voor kunstenaars en ontwerpers in Nederland en Vlaanderen.