Turkse experts kunsteducatie op bezoek

DutchCulture organiseert van 19 t/m 22 maart een bezoekersprogramma voor drie Turkse experts op het gebied van museumeducatie en kunsteducatie.

19 maart 2018 t/m 22 maart 2018

Het bezoek is onderdeel van het Genc Kultur/Culture kids programma. Tijdens dit programma krijgen activiteiten waarbij Turkse kinderen kennismaken met Nederlandse kunst en cultuur extra aandacht.

De drie bezoekers komen voor verschillende redenen naar Nederland maar in alle gevallen is er ruimte voor samenwerkingen met Nederlandse collega’s. 

Mevr. Eda Göknar Hoofd educatie - Pera Museum

Mevr. Gökçe Suvari Coordinator KültürLab - Izmir Mediterranean Academy 

Mevr. Elif Obdan Coordinator Zemin - Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV)

Mocht je een van deze bezoekers willen spreken, dan kan dat maandag 19 maart tussen 11:45 – 12:45 in Amsterdam. Je kunt hiervoor contact opnemen met Rick Busscher. Het aantal plaatsen is beperkt.

Van mid-april t/m december 2018 organiseren de Nederlandse ambassade in Ankara, DutchCulture en een aantal Turkse en Nederlandse partners het programma Genc Kulture/Culture kids. Het doel is om de horizon van Turkse kinderen te vergroten en hun contact met Nederlandse kunst en cultuur te verbeteren. Meer informatie over het programma volgt snel. Voor vragen kun je terecht bij Turkije adviseur Veysel Yuce.

De bezoekersprogramma’s van DutchCulture bieden buitenlandse experts de gelegenheid om hun netwerk in Nederland uit te breiden en kennis te nemen van de kwaliteit die Nederland in huis heeft in verschillende disciplines. Het bezoek is een eerste kennismaking en zijn er geen verdere verplichtingen aan verbonden. DutchCulture hoopt dat de ontmoetingen uiteindelijk zullen leiden tot duurzame en blijvende relaties.