|
Image
Afbeelding
Marcel Feil, Head of International Cultural Policy & Coordination DutchCulture
Marcel Feil
Role
Head of International Cultural Policy & Coordination
Email
m.feil [at] dutchculture.nl

Nederlandse ambassades en consulaten

Nederlandse ambassades en consulaten

Wat doet het Nederlandse diplomatieke netwerk voor internationale culturele samenwerking en welke ondersteuning biedt DutchCulture?

Het diplomatieke netwerk van Nederland bestaat uit ambassades en consulaten. Zij zijn op allerlei manieren betrokken bij internationale culturele samenwerking. Van het verstrekken van visa en het openstellen van het lokale netwerk in cultuur, overheid, bedrijfsleven tot het signaleren van kansen voor Nederlandse organisaties in het buitenland; het promoten van Nederlandse cultuur of het verlenen van beperkte financiële ondersteuning aan organisaties en kunstenaars.

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt DutchCulture de medewerkers op de diplomatieke posten bij het verbinden van het aanbod van Nederlandse cultuur en de lokale vraag. Ambassades en consulaten kunnen bij ons terecht voor informatie en advies. Ook organiseren we werkbezoeken en (publieks)bijeenkomsten. De ambassades wijzen ons regelmatig op interessante cultuurprofessionals die in aanmerking kunnen komen voor deelname aan ons internationaal bezoekersprogramma.

We werken intensief samen met de focuslanden in het internationaal cultuurbeleid (ICB), waaronder de posten in België, China, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast werken we ook nauw samen met de zogeheten maatwerklanden, zoals Brazilië, Italië, Japan, Suriname, Zuid Afrika en Zuid-Korea.

Meer informatie over de focuslanden en het ICB.