|
Image
Afbeelding
Josine Backus
Role
Advisor - Focal Countries | Brazil
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

Groeiende Nederlandse bijdrage aan de Design Week in Milaan

Image
Afbeelding
Caption
Masterly - The Dutch in Milano in 2016

Groeiende Nederlandse bijdrage aan de Design Week in Milaan

Gevestigde namen maar ook beginnende makers presenteren hun werk tijdens de Salone del Mobile.

Nederlandse makers laten hun werk zien met individuele en collectieve presentaties verspreid over Milaan. De jaarlijkse Design Week in Milaan in april is hét podium voor ontwerpers om zich internationaal te presenteren. Naast de Salone del Mobile (4-9 april 2017), de grootste designbeurs ter wereld, vinden er gelijktijdig tentoonstellingen plaats in de hele stad, waaronder de SaloneSatellite voor talentvolle jonge designers.

Het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie selecteerde voor de Design Week Milaan twaalf ontwerpstudio's. Hun presentaties bieden een overzicht van de uiteenlopende artistieke kwaliteit in het werk van zowel startende als gearriveerde Nederlandse ontwerpstudio's en hun bijzondere presentatie- of samenwerkingsvormen. De presentaties vinden onder andere plaats in Palazzo Clerici, Spazio Rossanna Orlandi en Ventura Lambrate, waar ieder jaar veel Nederlands werk te zien is.

In Atelier Clerici vindt van 4 tot en met 9 april de feestelijke presentatie van de New Material Award plaats. De New Material Award viert het werk van ontwerpers en kunstenaars die de grenzen van materiaalinnovatie verleggen. De presentatie toont diverse uitkomsten van verbeelding en experiment en is daarmee een nieuw startpunt voor het debat over de rol en potentie van de ontwerper als onderzoeker.

Op 4 april opent de tweede editie van Masterly - The Dutch in Milano, een Nederlands paviljoen in het Palazzo Francesco Turati, een initiatief van Uniquole. De eerste editie werd door de internationale pers lovend ontvangen, en werd als beste presentatie uitgeroepen door de Corriera della Sera, een van de grootste Italiaanse kranten. In de tentoonstelling worden historisch en hedendaags design gecombineerd. Daarnaast presenteren Nederlandse bedrijven en topontwerpers hun ambachtelijk vakwerk en vormgeving.

De (online) publicatie Connecting the Dots #14 - Milan 2017 biedt een uitgebreid overzicht van de Nederlandse bijdrage aan de Design Week in Milaan. Dit jaar zijn er in de publicatie meer dan 40 Nederlandse tentoonstellingen met tegen de 300 Nederlandse ontwerpstudio's en merken opgenomen.

Did you find this information useful?
0