|
Image
Afbeelding
Josine Backus
Role
Advisor - Brazil | Italy | Spain | Suriname | US
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

"Holland as the gateway to Europe for Creative Industries”

Image
Afbeelding
Caption
Daan Roosegaarde's Rainbow Station can be seen every day for a whole year for a brief moment within an hour after sunset at the east side of Amsterdam Central station.
Authors
Daan Roosegaarde

"Holland as the gateway to Europe for Creative Industries”

“Holland is the true new fronteer for creative industries and a true example for Brazilian industries.”, aldus de president van FIRJAN werkgeversorganisatie voor de industrie van de staat Rio de Janeiro.

Daan Roosegaarde en minister Bussemaker openden het symposium "Holland as the gateway to Europe for Creative Industries” in Rio de Janeiro

Vandaag, 13 augustus, opende minister Jet Bussemaker het symposium "Holland as the gateway to Europe for Creative Industries”, een speciaal symposium waar Nederlandse kopstukken uit de creatieve industrie in dialoog treden met hun Braziliaanse counterparts. Hoofdgast is Daan Roosegaarde, de Nederlandse pionier designer, die verschillende samenwerkingsprojecten tussen bedrijfsleven en zijn creatieve bedrijf laat zien. Andere Nederlandse sprekers zijn Richard van der Laken (What Design Can Do!), Sandra den Hamer (EYE Filmmuseum), Marleen Stikker (De Waag) en Paul Meurs (TU Delft).

Nederland is een voorloper op het gebied van creatieve industrie, ‘smart solutions’ en duurzame vernieuwing. Op uitnodiging van FIRJAN, de werkgeversorganisatie van de staat Rio de Janeiro, organiseert DutchCulture het symposium ‘Holland as the gateway to Europe’. Het symposium onderstreept het belang van creativiteit voor traditionele industrie. Inspirerende voorbeelden uit Nederland moeten aantonen dat het loont (op financieel en sociaal niveau) om als ondernemen samen te werken met creatieve ontwerpers.

FIRJAN is een invloedrijke en kapitaalkrachtige organisatie die de belangen behartigt van de industrie in Rio de Janeiro. De afgelopen jaren concentreert FIRJAN zich meer op de meerwaarde die design kan hebben voor traditionele industrie. De organisatie zoekt actief naar samenwerkingen en heeft in 2013 een partnerschap afgesloten met de Waalse overheid.

Op uitnodiging van Dutch Culture hebben verschillende medewerkers van FIRJAN in 2014 Nederland bezocht voor een werkbezoek. Daarnaast werd in september 2014 door FIRJAN, Dutch Culture en Het Nieuwe Instituut een ronde tafel bijeenkomst georganiseerd waarin Nederlandse creatieve industrie gekoppeld werd aan Braziliaanse partners.

Did you find this information useful?
0