Beijing, Forbidden City and CBD, China

Photo: Ludger Heide / Wikimedia Commons
 

Informatie COVID-19 voor samenwerking met China

Op deze pagina vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de internationale samenwerking met China.

sticker-dossier_covid-10-transparant.jpg

Laatste update: 20 maart 2020

Algemene maatregelen
Sinds deze week openen verschillende culturele centra in China voorzichtig weer hun deuren. Grote evenementen staan op een laag pitje (specifieke richtlijnen voor het maximum aantal deelnemers zijn er niet). Dit betekent dat bijvoorbeeld concerten, tentoonstellingen en boekenbeurzen voorlopig zijn afgelast. Ook gaan manifestaties met internationale makers voorlopig niet door gaan i.v.m. de strenge grenscontroles. 

Compensatie 
Op dit moment is er nog geen centrale actie ondernomen door de Chinese overheid om de culturele sector te compenseren voor het gemaakte verlies. De Nederlandse Ambassade heeft wel contact gehad met Wu Promotion, een belangrijk agentschap voor performing arts dat zal gaan kijken of ze als culturele instelling in aanmerking komen voor belastingvrijstelling. Dit zou dan ook van toepassing kunnen zijn voor andere kleine en middelgrote culturele organisaties. Er bestaan op dit moment geen richtlijnen voor het compenseren van internationale projecten, maar de ambassade zal proberen te helpen waar mogelijk.  

Cultuur in de huiskamer
Veel organisaties hebben zich tijdens de uitbraak ingespannen om het culturele leven gewoon door te laten gaan. Zo heeft het Center for Comtemporary Art in Beijng online concerten georganiseerd in samenwerking met de video app Kuaishou. De resultaten kun je hier bekijken.

Reisadvies
Voor de actueelste reisadviezen naar China, kijk hier.

Als je specifieke vragen hebt met betrekking tot jouw project in dit land, neem dan contact op met onze China-adviseur I.Yang@dutchculture.nl. Voor algemene vragen kun je terecht bij ons Mobility Info Point: infopoint@dutchculture.nl.

Kijk hier voor meer informatie over China in het Internationaal Cultuurbeleid en de database met Nederlandse culturele activiteiten internationaal.

Wij stellen alles in het werk om de informatie op deze pagina zo correct mogelijk weer te geven en te updaten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.