China en Nederland tekenen akkoord over culturele samenwerking

Image
Image

China en Nederland tekenen akkoord over culturele samenwerking

Minister Bussemaker en haar Chinese collega Ding Wei hebben vandaag een overeenkomst getekend op het gebied van culturele samenwerking.

In de overeenkomst, een zogeheten Memorandum of Understanding, verklaren China en Nederland de samenwerking aan te moedigen tussen kunstenaars en organisaties uit beide landen. Ook willen de landen de uitwisseling van kennis en informatie versterken door middel van bezoekersprogramma's. De overeenkomst geldt voor alle culturele disciplines.

Vanwege de snelle groei van het aantal musea in China, krijgt de samenwerking tussen de Chinese en Nederlandse museumsector prioriteit. Een onderdeel van de overeenkomst is het gezamenlijke initiatief voor een trainingsprogramma voor Chinese museummanagers, curatoren en collectiebeheerders. Dit is een samenwerking tussen het Van Gogh Museum, de Reinwardt Academie en het Comité van Kunstmusea in China samen met de Centrale Academie voor Beeldende Kunsten (CAFA) in China. Daarnaast gaan de landen intensiever samenwerken op het gebied van de creatieve industrie. 

Minister Bussemaker bezoekt van 24 maart tot en met 1 april China, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Nieuwsbericht ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: China zet deuren verder open voor Nederlandse cultuurmakers

Did you find this information useful?
0