Europe for Citizens formeel aangenomen

Image
Image

Europe for Citizens formeel aangenomen

Op 14 april heeft de Raad van Ministers van de Europese Unie het nieuwe programma Europe for Citizens (2014-2020) formeel aangenomen.

Begin mei zal de Europese Commissie de eerste oproepen van het nieuwe programma publiceren. Met deze oproepen en de bijbehorende richtlijnen kunnen gemeenten en maatschappelijke organisaties in Europa aan de slag met het voorbereiden van aanvragen voor ondersteuning voor hun projecten.

Europe for Citizens (2014-2020) is het vervolg op het oude programma met dezelfde naam dat eind 2013 afliep. Het programma richt zich op het ondersteunen van Europese samenwerkingsprojecten van gemeenten en maatschappelijke organisaties. Centraal blijft staan het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Een sterke focus wordt bovendien gelegd op het stimuleren van participatie in het (Europese) democratische proces.

In alle deelnemende landen geven nationale informatiepunten voorlichting over het nieuwe programma en advies bij subsidieaanvragen. Het Nederlandse Europe for Citizens Point (ECP) is onderdeel van DutchCulture.

Did you find this information useful?
0