Trainingsprogramma Russische cultuurprofessionals van start

Image
Image
Caption
In the last week of May, the four participants of the CLP2015 arrived in the Netherlands. The group was introduced to several art organizations and visited an exhibition in De Appel arts centre.
Authors
Ruben

Trainingsprogramma Russische cultuurprofessionals van start

In mei zijn vier Russische cultuurprofessionals begonnen aan een trainingsprogramma van de drie maanden in Nederland.

De trainingen vinden plaats bij Nederlandse culturele instellingen en zijn een onderdeel van het Cultural Leadership Programme 2015 (CLP2015) dat DutchCulture samen met de International Foundation Manifesta organiseert.

CLP2015 is een uitwisselingsprogramma voor jonge Russische cultuurprofessionals. In totaal komen dit jaar negen jonge Russen naar Nederland voor een periode van drie maanden. Doel van het CLP2015 is het creëren voor van een platform voor kennisuitwisseling en een actief netwerk van Russische en Nederlandse cultuurprofessionals. De deelnemende organisaties in Nederland zijn Witte de With Center for Contemporary Art, Het Nieuwe Instituut, Hermitage Amsterdam, Stedelijk Museum, FOAM, De Hallen, Rijksakademie van Beeldende Kunst, Amsterdam Light Festival en De Appel.

De eerste vier Russische deelnemers die dit voorjaar in Nederland zijn houden ieder een blog bij met hun ervaringen. Je kunt ze hier volgen: Yana Klichuk, Anastasia Lesnikova, Artemy Baranov en Alexandra Nikolaeva.

Did you find this information useful?
0