Ambassade Cultuurdagen 2015 - Interviews

Image
Image
Caption
Op 6 mei 2015 opende minister Bussemaker van Cultuur de tentoonstelling to be all ways to be van herman de vries in het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië. Foto: Judith Jockel.
Authors
Judith Jockel
Mondriaan Fonds

Ambassade Cultuurdagen 2015 - Interviews

Maak kennis met een aantal mensen die een grote rol spelen in het internationaal cultuurbeleid van Nederland.

Ter gelegenheid van de Ambassade Cultuurdagen 2015 (22-24 juni) interviewden we de vertegenwoordigers van een aantal organisaties die een grote rol spelen in het internationaal cultuurbeleid van Nederland.

De interviews met Renilde Steeghs (Ambassadeur Internationale Culturele Samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken), Marjan Hammersma (Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Henriëtte Post (Directeur Fonds Podiumkunsten) staan inmiddels online. Binnenkort volgen nog interviews met Birgit Donker (Mondriaan Fonds), Tiziano Perez (Nederlands Letterenfonds), Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Doreen Bonekamp (Nederlands Filmfonds), Jan Jaap Knol (Fonds Cultuurparticipatie) en Cees de Graaff (DutchCulture).

De Engelstalige interviews zijn vooral bedoeld om lokale medewerkers cultuur op de Nederlandse ambassades, buitenlandse cultuurprofessionals en de relaties van de Nederlandse ambassades kennis te laten maken met het internationaal cultuurbeleid van Nederland en de organisatie hiervan.
 

Did you find this information useful?
0