Vlaams XL op Nederlands Film Festival

Image
Image
Caption
Still uit Paradise Trips (2015) van de Vlaamse filmmaker Raf Reyntjes.
Authors
Puppetry

Vlaams XL op Nederlands Film Festival

Zes dagen Vlaamse film tijdens het Nederlands Film Festival

Met de première van Paradise Trips gaat donderdagavond 24 september het Vlaams XL programma van start op het Nederlands Film Festival. Met dit programma doet het festival in Utrecht mee aan BesteBuren, het jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren.

Traditioneel hult het Nederlands Filmfestival zich elke editie één dag in Vlaamse sferen. Dit jaar is het vaste programmaonderdeel echter langer en uitgebreider dan ooit. Onder de noemer Vlaams XL wordt de bijzondere oogst van recente producties van onze cinefiele Zuiderburen over zes festivaldagen verspreid.

De filmvertoningen en de premièrs van Café Derby, Paradise Trips en de Eerste Wereldoorloganimatie Cafard gaan vergezeld van een randprogramma. Gerenomeerde makers en jong talent komen in beeld én aan het woord in de animatiespecial They Move, So They Are, er is een talentworkshop en actrice Eva Van der Gucht en NTR-journalist Sarina Vitta gaan als Vlaamse ambassadrices in gesprek met regisseurs en makers.

 

Did you find this information useful?
0