Kunst en cultuur als exportproduct

Image
Image
Caption
Ontwerper Eric Klarenbeek met een myceliumkrukje. In het Mycelium Project maakt Klarenbeek krukjes en stoelen van schimmel uit een 3D-printer, als alternatief voor plastic of houten meubels. De interesse vanuit het buitenland is groot. Foto: Boudewijn Bollman.
Authors
Boudewijn Bollman
Studio Eric Klarenbeek

Kunst en cultuur als exportproduct

‘Een kwalitatief sterke kunstwereld is cruciaal voor een innovatief en creatief imago’, aldus Elsevier Terzake in een artikel over cultuur als exportproduct.

Nederland is een handelsland. Wie naar het rijtje kijkt van handelsmissies in de komende twee maanden (Costa Rica, Japan, Vietnam, China, Australië en Indonesië), ziet dat wij het moeten hebben van onze ondernemers.

Ook kunst en cultuur uit Nederland gelden als belangrijk exportproduct, omdat culturele activiteiten veel invloed hebben op het beeld van ons land als handelspartner. Lees het artikel Kunst en cultuur als exportproduct (PDF) in Elsevier Terzake deze week. Aan het woord komen onder meer Jann de Waal (Topteam Creatieve Industrie), Eric Klarenbeek (ontwerper), Monique Knapen (programma manager China bij DutchCulture) en Cees de Graaff (directeur DutchCulture).

Did you find this information useful?
0